Zupa serowa z szynką i chili

Zupa serowa z szynką i chili

Składniki:

- 150 g szynki konserwowej

- 300 g (3 opakowania) serka topionego

- 300 ml słodkiej śmietanki 18%

- 1 łyżeczka masła MSM Mońki

- 3 średnie pomidory

- 1/4 łyżeczki płatków chilli do smaku

- 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej

- orzechy włoskie łuskane

 

 

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając. Przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.


Komentarz jako:

Komentarz (0)